Paardencoaching

Bij paardencoaching wordt gebruik gemaakt van de wijze waarop paarden reageren op hun omgeving.  Paarden zijn sociale dieren, gewend om in een kudde te leven en als vluchtdieren zijn ze bedacht op mogelijk gevaar. In de groep bestaat een duidelijke rangorde en paarden helpen elkaar om indien nodig te kunnen vluchten. Ze vangen signalen op van elkaar en vanuit hun omgeving en zijn in staat om hierover te communiceren. Zo zal een paard bij een kuddegenoot spanning opvangen en helpen om deze los te laten. Dit natuurlijke gedrag van paarden vormt de basis van paardencoaching. Het paard reageert namelijk ook op de energie die wij als mensen bij ons hebben.

In een coachingssessie wordt gevraagd om bij het paard te komen staan, dat zich vrij kan bewegen in een bepaalde ruimte. Het paard zal jouw energie opvangen en hierop reageren. De signalen die het paard geeft worden door de paardencoach uitgelegd en teruggekoppeld. Dit kan inzicht geven in dilemma’s die er zijn. Veranderingen in de energie door gevoelens en gedachten die opkomen vangt het paard feilloos op, maar heeft er geen oordeel over. Wel kan het paard helpen om spanning los te laten en iemand meer verbinding met het eigen lichaam te laten ervaren.

Het is gebleken dat dit contact tussen mens en paard veel indruk maakt en dat de verworven inzichten nog lang doorwerken. Deze manier van coachen is gericht op het leren van ervaringen, op bewustwording en het zoeken naar een antwoord of oplossing die jij zelf al bij je draagt. Vaak heeft één sessie of een kort traject al veel effect.

Heb je interesse? Neem dan contact met mij op.

Scroll naar boven